lørdag 10. desember 2011

Det er enkelt å lage sjokoladetrøfler!

Du trenger ikke mye for å lage lekre sjokoladetrøfler. I utgangspunktet trenger du sjokolade, fløte og kakaopulver.
De tre ingrediensene er grunnoppskriften. Utover de tre kan du variere i det uendelige.
Vi tar det fra begynnelsen:
1. Kok opp fløten.
2. Knus sjokoladen.
3. Hell fløten over sjokoladen. Rør rundt til du har en jevn blanding.
4. La det avkjøle seg, ca 2 timer i kjøleskap. Du har nå laget en ganache. Gratulerer.
5. Trill kuler (bruk gjerne plastikkhansker).
6. Rull dem i kakaopulver.

Det er fremgangsmåten. Noen vil kanskje savne smør i oppskriften. Det er ikke noe i veien for å blande inn smørterninger, men det er strengt tatt ikke nødvendig (og i en streng definisjon av ganache er det bare fløte og sjokolade).

Hvor mye av hver?
Hvor mye sjokolade? Og hvor mye kremfløte? Generelt kan man si at du må bruke dobbelt så mye sjokolade som fløte. (Dersom du skal lage glassur til kake er forholdet 1:3). Dersom du har 200 gram sjokolade trenger du altså 1 desiliter kremfløte.
Hvordan kan jeg variere sjokoladetrøflene?
-Det er lett å variere sjokoladetrøflene. En måte er å tilsette ulike gode drikker som passer til sjokolade. Det skal ikke mye til, bare en liten klunk. Smak deg fram! Her er noen eksempler:

Cognac
Kaffe
Whisky
Te

Krydder som passer godt til sjokolade:
Kanel
Muskat

Er du av den vågale typen kan du prøve dette:

Wasabi
Chili
Appelsinskall
Kumin
Kardemomme

Her er noen gode nøtter du kan rulle sjokoladetrøfler i. Det er aller best om du rister dem i en tørr stekepanne før du hakker dem.

Pistasjnøtter
Macadamianøtter
Hasselnøtter
Pecannøtter
Peanøtter
Mandler

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar