mandag 13. februar 2012

Appelsinkake uten Mel!


Appelsinkake uten mel

Vår saftige og smakfulle appelsinkake er laget med finmalte mandler i stedet for hvetemel. Kaken er dermed glutenfri og kan serveres coeliakere.

INGREDIENSER
2stkappelsin, gjerne blodappelsin
250gmaltemandler
250grørsukker
3tsvaniljesukker
1tsnatron
6stkegg

SLIK GJØR DU:
Vask appelsinene godt og kok dem i vann i 1 time eller til de er så myke at en strikkepinne glir lett igjennom den. La dem avkjøles litt. 

Del appelsinene i biter og fjern den hvite strengen i midten. Kjør til mos i hurtigmikser. Tilsett malte mandler, sukker, vaniljesukker og natron. Tilsett eggene og bland det hele godt. 

Legg bakepapir i bunnen av en springform (24 cm) og hell røren i formen. Stek kaken ved 180 ˚C i ca. 1 time. Sjekk at kaken er gjennomstekt ved å stikke en pinne eller kniv i den. Avkjøl kaken i formen. 

Dryss melis over ved servering, eller lag en glasur av melis og sitron- eller appelsinsaft. Pynt med revet lime- eller appelsinskall.
Oppskrift fra www.matprat.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar