Til 2 porsjoner:
2 sk brioche, eller kakebunn eller søte, luftige loff/rundstykker
1 neve mandelflak
1 stk banan
100 g sjokolade
1 dl kremfløte
100 g smøreost
5 ss creme de cassis (eller solbærsaft og en dæsj rom/cognac)
Overdådig dessert med sjokolade og banan
En skikkelig dessert for deg som ikke synes noe blir for mye av det gode.
Fremgangsmåte:
Begyn med å riste mandlene i en tørr stekepanna: Legg mandlene i stekepanna på middels varme og skyv rundt på dem i noen minutter, men pass på at de ikke svir seg.
Skrell bananen og skjær den i skiver.
Bryt briochen i biter (ikke så nøye med størrelsen). Legg banan, brioche og mandler hulter til bulter i høye glass.
Smelt sjokoladen sammen med fløten.
Bland sammen smøreost og creme de cassis (solbærlikør) til en flytende blanding.
Hell sjokoladesaus og ostesaus i glasset og servér til noen som liker tunge, mektige saker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar